NESREĆA U SISKU: PET MLADIH AUTOM SE ZABILO U MOST, DJEVOJKA NASTRADALA

Region

U stravičnoj nesreći u Sisku sinoć se automobil sa pet osoba zabio u most. Tom prilikom je poginula mlada djevojka koja je vozila automobil.

Kako Sisak.info neslužbeno saznaje, u automobilu se nalazilo pet mladih osoba, jedna je poginula dok su preostali odvezeni u bolnicu.

Do udesa je došlo nakon što se automobil u kojem su bili zabio u Stari most, no još nisu jasne okolnosti u kojima je došlo do nesreće.

Policijski uviđaj je trajao do kasno naveče, a policija bi danas trebala objaviti izvještaj o nesreći.

Inače, u maju prošle godine počela je obnova Starog mosta kako bi se sanirale posljedice zemljotresa. U saobraćaj je nedavno pušten, ali je brzina ograničena na 20 km/h. Nesreća se, međutim, dogodila ispod ovog mosta.

Putnici iz vozila su prevezeni u sisačku opću bolnicu gdje su 41-godišnjaku i 19-godišnjaku okvalificirane teže tjelesne ozljede, a 39-godišnjaku i 20-godišnjakinji teške tjelesne ozljede opasne za život.

Nesreću je skrivila 30-godišnjakinja koja je upravljala automobilom sisačkih registracija. Ona je nakon preticanja, uslijed neprilagođene brzine, sišla s kolnika i najprije udarila u saobraćajni znak, potom se vratila na kolnik prešla na suprotnu prometnu traku i udarila most.

Vozačica je na mjestu događaja smrtno stradala, a njeno tijelo je prevezeno u sisačku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija. Putnici iz vozila prevezeni su u sisačku opću bolnicu, gdje im je pružena liječnička pomoć.

41-godišnjaku i 19-godišnjaku okvalificirane teže tjelesne povrede, a 39-godišnjaku i 20-godišnjakinji teške tjelesne povrede opasne za život. Na mjestu događaja obavljen je uviđaj, a policija će nadležnom državnom odvjetništvu u Sisku u vezi ove saobraćajne nesreće dostaviti izvještaj.

izvor:CH