Sara Bero, majka blizanki rođenih s Down sindromom: Srce mi je stalo kad je nestala moja Irma

Region

Svima nam je dobro poznata hrabra majka Sara Bero i njene tri djevojčice, Irma, Ilda i Ina. Naime, Sara je poznata po tome što, između ostalog, javno govori o Down sindromu s kojim su njene petnaestogodišnje blizanke Irma i Ilda rođene, te je učinila mnogo kada je riječ o podizanju svijesti o ljudima s poteškoćama u razvoju.

Nedavo su završile osnovnu školu, a Sara često na društvenim mrežama ističe kolika joj je podrška sve ove godine njena porodica, pogotovo otac.

Tako je podijelila jednu situaciju, od mnogih, s kojom se susrela tokom odrastanja njenih blizanki. Objavila je Irminu fotografiju i u opisu napisala:

Ova mala moja kraljica ima 15 godina i večeras je u roku od 2 minuta nestala u podzemnoj garaži na nekih 7/8 minuta, a meni se učinilo kao da je to bilo vječnost.

Još mi srce ubrzano kuca, i dobro je dok kuca i ne stane…

Mogu ja ovaj njen Daunov sindrom, njega sam prihvatila, ali me iznenadi autizam koji ima.

I na sve to dođe neko nešto da mi kaže i drži predavanje o nečemu životu…

I još nešto u tom istom sekundu sam pozvala oca i tako svih 15 godina, a lav kao lav, dobro i njegovo srce kuca šta mu svaki dan priređujem…

Nije lako biti moj otac.“

Sara je poprilično aktivna na društvenim mrežama i veliki je humanista. Ona je predsjednica i osnivač “Udruženja djece i omladine sa Daunovim sindromom” u Crnoj Gori, koje je regionalnog tipa i sarađuje sa beogradskim udruženjem.

Azra.ba