Beba Koja Je Prvih 9 Mjeseci Bila Na Intenzivnoj Je Proslavila Božić S Obitelji

Zanimljivosti

Prerano rođena beba, koja je prvih devet mjeseci svog života provela na intenzivnoj, nadmašila je izglede i proslavila svoj prvi Božić kod kuće sa svojom obitelji.

Rođena u 23. tjednu hitnim carskim rezom, Evie Statler težila je samo 400 grama. Eviena pluća i imunološki sustav nisu bili u potpunosti razvijeni, pa se suočila s višestrukim ozbiljnim komplikacijama. Doktori su rekli da su joj šanse za preživljavanje 50%.

“Kada je Evie stigla ovamo, koliko god bila bolesna, iskreno, mislim da je naš tim malo oklijevao obećati uspjeh”, rekla je neonatologinja dr. Melissa Riley za Good Morning America.

“Očekivali smo jako dug boravak. Pa kad je stigla ovamo, koliko god bila bolesna… u to vrijeme, da ste rekli, ‘Dr. Riley, hoće li Evie doći kući do Božića?’, rekla bih, ‘Ne kladim se na to’.”

Novorođenče je provelo devet mjeseci na intenzivnoj njezi, polako ali sigurno prkoseći očekivanjima.

Otišla je kući za Božić
Unatoč svim izazovima, Evie se toliko popravila da su njezini liječnici ocijenili da je spremna otići kući sa svojom obitelji, baš na vrijeme za Božić.

Njezini roditelji zahvaljuju izvrsnoj skrbi svog tima u dječjoj bolnici St. Louis, “Oni su kao druga obitelj.”

Nakon devet mjeseci ta se druga obitelj opraštala, znajući da će dugo pamtiti djevojčicu koju su zavoljeli.

Dok su njezini roditelji spremali svoju zdravu kćer za dugoočekivani put kući, znali su da je ovo najbolji božićni dar koji su mogli zamisliti.

Ali priča tu ne završava.

U mnogim mjesecima čekanja, Evien otac, Dylan Statler, započeo je seriju slika. Nadahnut idejom pripreme za društvo, Dylan se odlučio za stavljanje svježeg cvijeća u sklopu priprema za posebnog gosta. Njegovo završeno djelo pod nazivom “Čekajući njezin dolazak ” živopisno je od boja i pokreta, zračeći radošću.

“To samo simbolizira nadu da će se ona jednog dana vratiti kući i to je univerzalna stvar za svakoga tko očekuje da će se voljena osoba ili netko poseban vratiti kući”, rekao je.

Očeva slika sada visi u Umjetničkoj galeriji St. Louis kako bi je svi mogli vidjeti, svjedočanstvo o čudesnom oporavku njihove kćeri koje će Statleri zauvijek cijeniti.novizivot.net