Rusija opet prijeti: Isporuka oružja Kijevu dovest će do globalne katastrofe

Svijet

Prema riječima Volodina, Sjedinjene Države i njihovi saveznici u Evropi vode svijet u užasan rat

Predsjednik ruske državne Dume Vjačeslav Volodin poručio je da isporuke zapadnog oružja Ukrajini za udare na teritoriju Rusije prijete globalnom katastrofom.

Prema riječima Volodina, Sjedinjene Države i njihovi saveznici u Evropi vode svijet u užasan rat, koji će biti potpuno drugačiji nego danas, kada se udari izvode isključivo na vojnu i kritičnu infrastrukturu Ukrajine.

– Ako zemlje Vašingtona i NATO-a isporuče oružje koje će se koristiti za napade na civilne gradove i pokušaju da zauzmu naše teritorije, kako prijete, to će dovesti do odgovora snažnijim oružjem – napisao je Volodin na Telegramu.

Naglasio je da parlamentarci različitih zemalja, američki kongresmeni, poslanici Bundestaga i Narodne skupštine Francuske, poslanici drugih evropskih parlamenata, treba da shvate svoju “odgovornost prema čovječanstvu”.

– S obzirom na tehnološku superiornost ruskog oružja, strani političari koji donose takve odluke moraju shvatiti da bi se to moglo završiti globalnom tragedijom koja će uništiti njihove zemlje – dodao je predsjednik Državne dume.

(dnevniavaz)