PLJAČKA ZA PLJAČKOM! Evo kako je Ljuba iz Obrenovca u nekoliko dana ukrao 26 MILIONA FUNTI iz najskuplje ulice na svetu: Iz kuće Tamare Eklston odneli čak 400 KOMADA NAKITA

Svijet

Ljubomir Radosavljević iz Obrenovca, njegova žena, sin, rođaka i još dve osobe su uhapšene, a za dvoje se traga zbog sumnje da su pokušali da operu 26 miliona funti, koje je 2019. ukrao upravo Ljubomir Radosavljević, zvani inače Alfredo Lindli i njegov rođeni brat R. K. R. zbog sumnje da su tokom pljački ukrali 26 miliona funti koje su potom pokušali da stave u legalne tokove novca.Naime, Radosavljević je osumnjičen da organizator serije višemilionskih pljački luksuznih kuća poznatih ličnosti u Londonu. Među njegovim žrtvama su bogata naslednica Formule 1, Tamara Eklston, fudbaler Frenk Lampard i njegova supruga Kristin, kao i porodica pokojnog predsednika FK “Lester Sitija”, Vičaija Šrivadanaprabe.

Danas je zbog toga Ljubomir uhapšen sa još pet osoba: M. R., E. R., I. R., L. R. i M. N. i to zbog sumnje da su novac koji su pribavili Ljubomir Radosavljević i njegov R. K. R. “prali” na način da su ulagali u kupovinu skupocenih nekretnina na teritoriji Republike Srbije, kao i luksuznih putničkih vozila i na taj način pokušali da ilegalno stečeni novac integrišu u legalne novčane tokove.

Uhapšena trojica muškaraca

Zbog ovih krivičnih dela, ranije su uhapšeni Jugoslav Jovanović (24), Srbin sa italijanskim državljanstvom i Italijani Alesandro Donati (44) i Alesandro Malteze (45) koji su izručeni iz Italije u Veliku Britaniju i koji su priznali da su učestvovali u pljačkama.

Alesandro Malteze, Jugoslav Jovanović i Alesandro Donati

FOTO: MET POLICE / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Alesandro Malteze, Jugoslav Jovanović i Alesandro Donati

Pljačka za pljačkom