Djevojčica rođena sa srcem izvan grudi je pravi borac i inspiracija

Svijet

Djevojčica rođena sa srcem izvan grudi inspirira ljude diljem svijeta svojim stavom ‘nikad ne odustaj’.

11-godišnja Virsaviya Borun-Goncharova i dalje nastavlja prkositi liječničkim izvješćima te živi svoj najbolji život sa svojom obitelji na Floridi.

Život joj nije bio lak jer je rođena s vrlo rijetkim stanjem u kojem joj rebra i trbušni mišići ne štite srce. Virsaviyina mama Dari kaže da su joj liječnici, dok je bila trudna, rekli da njezina nerođena kćer neće preživjeti te da će najvjerojatnije umrijeti tijekom trudnoće ili poroda.

No, Dari je svoju nerođenu kćer voljela više od svega te ju je odlučila roditi. Danas ova djevojčica uživa u svom životu i radi sve aktivnosti koje bi radili svi njezini vršnjaci.

“Ona je zaista čudo i volim takvu kakva je. Ona je apsolutno jedinstvena. Ona je jedna od milijun.”

Prema medicinskoj znanosti, stanje od kojeg Virsaviya pati je Cantrellova pentalogija, koja pogađa samo 1 od milijun živorođene djece i ne uzrokuje djevojčici nikakvu bol tijekom njezinih svakodnevnih aktivnosti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Virsaviya Heart outside (@virsaviya_art_heart)

Njezino stanje srca je ne sprječava od svakodnevnih aktivnosti

Iako je njezino stanje srca ne sprječava da radi normalne stvari, mora biti vrlo oprezna da ne ozlijedi prsa jer bi to moglo biti vrlo opasno za njezino srce koje je potpuno izloženo ispod površine kože. Nosi pokrivač za prsa kako bi zaštitila svoj vitalni organ od oštećenja.

Osim srca izvan prsnog koša, djevojčica ima rupu u srcu na mjestu na kojem se dijelovi ventrikularnog septuma trebaju spojiti. Provela je dosta vremena u bolnici zbog svog stanja i ponekad joj treba spremnik s kisikom kada joj razina kisika padne.

Djevojčica rođena sa srcem izvan grudi inspirira druge putem društvenih mreža

Uvijek živahna i energična djevojka kakva jest, Virsaviya kaže da zna da njezino stanje nosi stvarne rizike, ali ne dopušta da je spriječi u normalnom životu. Rekla je: “Ponekad može biti teško kada mi je razina kisika niska, te osjećam vrtoglavicu. Ali volim biti aktivna i pjevati i plesati sa svojim prijateljima.”

Za kraj, Virsaviya kaže da dobiva puno poruka od pratitelja na svom Instagramu na kojem dokumentira svoj život da inspirira druge.

Virsaviya je inspiracija cijelom svijetu jer živi svoj najbolji život u vrlo opasnim uvjetima. Svima nam ostavlja inspirativnu poruku: ‘Moje srce je drugačije, ali to me čini potpuno jedinstvenom i volim to.’

TITOXNET