Tinejdžerku policija zaustavila zbog ‘jurcanja‘ u Audiju, a onda pronašli oružje

Region

Jana Ć. je uhapšena 31. ožujka kod Požege nakon što je policija kod nje pronašla dva pištolja bez serijskog broja, dva okvira s ukupno dvadeset metaka i vagicu za mjerenje.

Blic prenosi da je 19-godišnjakinja privedena u automobilu Audi A3 čačanskih tablica nakon što je automobil u kojem je bila s dvojicom muškaraca Milanom Đ. (25) i Ivanom Š.(33) zaustavljen zbog nepropisnog pretjecanja.

“Policija ih je zatekla kako nepropisno pretječu u selu Prijanovići kod Požege, nakon čega su zaustavljeni u mjestu Gudalj. Krenuli su u saobraćajnu kontrolu kada su kod djevojke otkrili oružje”, rekao je izvor Blica.

Policijski službenici djevojci su odmah oduzeli oružje, a muškarci su se automobilom udaljili s lica mjesta. Oni su nedugo nakon pronađeni od strane policijskih službenika PI Čačak, nakon čega su dovedeni u prostorije PS Požega.

Nadležni tužitelj tvrdi da se i u njihovim radnjama pronalaze elementi kaznenog djela: nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružjem i eksplozivnim materijama, kao i sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Njima je također određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Detaljnim pregledom vozila pronađena su još i dva noža i jedan pancir, koji su također oduzeti.