Sadik u suzama! Žena i sin su teško bolesni, a ni njemu nije dobro: ruka mi se suši, doktori….

Region

Priča Sadika Hajdarevića u emisiji „Ispuni mi želju“ neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

Izborano, umorno i tužno lice jasno pokazuje da ga život nije mazio, a bolesti, nedaće i siromaštvo su sve ono što je zadesilo Sadika i njegovu porodicu.

Žena je operisala glavu, kasnije je imala tri infarkta. I dijete mi je u bolnici. Danas sam ga smjestio u bolnicu. Kašlje krv, ne znam šta će biti dalje. I žena mi je imala i moždani, koristi tablete na psihičkoj bazi. Tako moram živjet. Izgubio sam oca, majku, brata, bratića, snahu. Dobivam 400 KM pomoći i 120 KM socijale. Od tog sam režije plaćao, hranu kupovao.. Brinuo sam se od supruzi i djetetu. Zbog moždanog udara kojeg sam imao, ruka mi se suši, govore mi doktori da je trebam odsjeć.. Živim život kako mi Allah da – priča nam Sadik.

Dodaje kako je vodeći brigu o supruzi i djetetu i sam obolio na psihičkoj bazi, ali da, kako nam govori nema kad otići doktoru.

Ne znam kako ću podnijet da mi sinu nešto bude. Ne znam kako će mi srce izdržati, ni moja supruga.. – kazuje.

Ono što stvara veliki problem Sadiku i njegovoj porodici jeste prilaz kući koji je nepristupačan. Blato, uzbrdica, makadam nisu dozvolili ni našoj ekipi da dođe ispred kuće Hajdarevića.

Ljudi se čude, govore mi: „Sadik, čudi me da ikako živ“. Samo molim Boga da mi pomogne da mogu djetetu pomoć. Ja sam bio krupan, jak, malter miješao, drva izvlačio iz šume. Hranio porodicu na 25 KM dnevnici. Ako ima iko u mogućnosti da nam put uradi, ako ostanemo živi i dijete i supruga i ja… – rekao je kroz suze Sadik.

Kaže da neće odustati i da će se boriti za svoju porodicu i sebe do kraja života.

(M. Sultanović)

Video pogledajte OVDJE.