Snijeg prouzrokovao haos u Hrvatskoj: Dalmacija odsječena, spasioci na terenu

Region

Još od 14:30 sati jučer zbog ogromne količine snijega i olujnog vjetra nema saobraćaja ni za jednu grupu vozila iz smjera Dalmacije

Snijeg je u Bosni i Hercegovini uzrokovao mnoge probleme. Neke općine su bile bez struje i vode, a zabilježeno je i nekoliko saobraćajnih nesreća.

Loša situacija je i u susjednim zemljama. Snijeg je okovao Hrvatsku, te napravio potpuni kolaps saobraćaja.

Dalmacija je odsječena od ostatka Hrvatske. Još od 14:30 sati jučer zbog ogromne količine snijega i olujnog vjetra nema saobraćaja ni za jednu grupu vozila iz smjera Dalmacije.

Najmanje 25 vozača ušlo u zatvoreni dio autoputa u Hrvatskoj: Ostali zaglavljeni u snijegu
Prema informacijama Hrvatskog autokluba, do daljnjega nema slobodnog cestovnog pravca za sve grupe vozila iz Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto, saopćili su iz MUP-a, dodajući kako je tokom večeri angaziran maksimalan broj policajaca koji pomažu putnicima na terenu te apeliraju da građani ne kreću na put, prenosi Index.hr.

Podsjetimo, HGSS je sinoć javio da su na terenu 22 spašavatelja iz stanica Zadar, Šibenik i Split, koji su većinom angažirani u pomoći putnicima koji su zapeli na prometnicama zbog velike količine snijega na relacijama Zadar – Gračac i Knin – Gračac. Dodatne snage iz ostalih stanica HGSS-a su u pripravnosti.

HGSS je apelirao na sve vozače da poštuju zabrane koje su na snazi te da ne kreću na put ako to nije nužno.


(dnevniavaz)