Klanjana dženaza Melisi Zećović (15), koju je udario automobil na putu do škole

Crna hronika

Iza nje su ostali otac, majka i brat te brojna rodbina

Stravična nesreća dogodila se jučer rano u novopazarskom naselju Mur. U saobraćajnoj nesreći, na pješačkom prelazu, stradala je petnaestogodišnja djevojčica Melisa Zećović kada je krenula u školu. Novopazarska policija saopćila je da su privedena dvojica vozača osumnjičenih da su učestvovali u saobraćajnoj nesreći.

Petnaestododišnja djevojčica podlegla je na licu mjesta. Nju je na pješačkom prelazu, kolima udario sedamnaestogodišnji mladić koji je upravljao Golfom sa probnom vozačkom dozvolom. Sedamnaestogodišnji mladić sumnjiči se za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Novopazarska policija je saopćila je da je priveden i S. Ć. (1964) iz ovog grada, osumnjičen da je izvršio krivično djelo nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi.

S.Ć. je, kako se sumnja, nakon što je vozač Golfa udario djevojčicu, kombi vozilom prešao preko tijela i napustio lice mjesta, saopštila je policija. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, njima je određeno zadržavanje do 48 sati.

15-ogogodišnja djevojčica bila je učenica škole za Dizajn tekstila i kože u Novom Pazaru. Njena porodica živi u selu Draževiće, a ona je u naselju Mur živjela kod rodbine, odakle se školovala. Iza nje su ostali otac, majka i brat.

(dnevniavaz)