Bajden čestitao Vučiću Dan državnosti: SAD će nastaviti podržavati put Srbije ka EU

Region

Pozdravljamo Vašu podršku prijedlogu Evropske unije o normalizaciji, koji će doprinijeti stvaranju mirnije i prosperitetnije budućnosti regiona

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena povodom Dana državnosti Republike Srbije.

U čestitki se navodi da su tokom posljednjih nekoliko godina Srbija i Sjedinjene Države zajedno radile na diversifikaciji izvora energije i jačanju ekonomske saradnje stvarajući bolju budućnost za građane Srbije.

Bajden navodi i da dvije države “zajedno moraju da nastave da podržavaju narod Ukrajine i pozovu Rusiju na odgovornost za njen nepravedan i ničim izazvan rat protiv Ukrajine“.

– U godini koja je pred nama Sjedinjene Države će nastaviti da podržavaju put Srbije ka pristupanju Evropskoj uniji i dijalog o normalizaciji odnosa sa Kosovom pod okriljem EU. Pozdravljamo Vašu podršku prijedlogu Evropske unije o normalizaciji, koji će doprinijeti stvaranju mirnije i prosperitetnije budućnosti regiona – naveo je američki predsjednik i poručio: „Radujem se daljem jačanju partnerstva naših zemalja i prijateljstva naših naroda“.
(dnevniavaz)