Užas u bh. gradu: Muškarac obljubio trinaestogodišnju sestru, dobio pet godina zatvora

Region

Sud je optuženog oslobodio nadoknade troškova krivičnog postupka pa oni padaju na teret budžetskih sredstava

Okružni sud u Doboju osudio je muškarca inicijala A.H. na pet godina zatvora zbog obljube svoje trinaestogodišnje sestre A.H.

Kako se navodi u presudi on je sa njom imao polni odnos više puta tokom 2020. godine.

Krajem jula, prije dvije godine, u kući u kojoj živi zajedno sa sestrom koja je tada imala 13 godina, u namjeri obljube, znajući da mu je sestra i da je mlađa od petnaest godina, u noćnim satima je došao u sobu gdje je bila oštećena djevojčica.

Stavio joj ruku na usta
Optuženi je sjeo pored svoje setre, skinuo joj majicu i dirao je po grudima. Potom je ljubio u usta, nakon čega je imao odnos sa djevojčicom.
Ubrzo je ustao i otišao iz sobe, da bi nakon toga početkom septembra 2020. godine, oštećenu pozvao da dođe kod njega u sobu.

Maloljetnu sestru, nakon što je ušla u sobu, bacio na krevet, stavio joj ruku na usta, te ponovo sa njom imao polni odnos.

Skidao odjeću
Između ostalog, u presudi se navodi da je nakon nekoliko dana u dnevnom boravku, dok je oštećena sjedila na krevetu, prišao sestri te sa nje skinuo odjeću, imajući tako sa njom polni odnos, nakon čega je izašao iz sobe.

– Dakle, kao srodnik u pobočnoj liniji sa oštećenom u prvom stepenu, izvršio je obljubu sa djetetom mlađim od petnaest godina, čime je učinio krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina – navodi se u presudi.

Sud je optuženog oslobodio nadoknade troškova krivičnog postupka pa oni padaju na teret budžetskih sredstava. (Izvor:Avaz.ba)