Na snagu stupile mjere za preregistraciju: Policija na Kosovu upozorila vozače da ukidaju srbijanske registarske oznake

Region

Vlasnici vozila sa srbijanskim registarskim oznakama gradova na Kosovu će biti opomenuti da sa zahtjevom odu u Centar za registraciju vozila, gdje mogu preuzeti RKS oznake

Od 21. novembra do 21. januara će biti kažnjavani svi vlasnici automobila koji ne budu poštivali ove mjere sa 150 eura

Na snagu su danas stupile mjere za preregistraciju vozila na teritoriji Kosova. Vlada Kosova je u petak odlučila da po fazama primjenjuje svoje odluke o preregistraciji, a prva faza stupa je stupila na snagu danas.

Vlasnici vozila sa srbijanskim registarskim oznakama gradova na Kosovu će biti opomenuti da sa zahtjevom odu u Centar za registraciju vozila, gdje mogu preuzeti RKS oznake, a od 21. novembra do 21. januara će biti kažnjavani svi vlasnici automobila koji ne budu poštivali ove mjere sa 150 eura, prenosi “KoSSev”.

Inače, odluka o uklanjanju srbijanskih tablica primjenjivat će se do 21. aprila 2023. godine. Od početne faze opomena i kazni, odluka obuhvata upotrebu probnih tablica, pa sve do potpunog uklanjanja.

Podsjećamo, Vlada Kosova je 29. juna donijela odluku o preregistraciji automobila koji su označeni srbijanskim registarskim oznakama sa odgođenom primjenom. (Izvor:Avaz.ba)