Tijelo nestalog Seada 13 godina bilo u hladnjači u Zagrebu: Neutješna porodica godinama tragala za njim

Crna hronika

Tijelo Seada Kukuruzovića, koji je nestao prije 13 godina, svo vrijeme je bilo u Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu. Iako je tijelo pronađeno četiri mjeseca nakon nestanka, obavljena je obdukcija i izuzet DNK, no provjere su tu stale. Sve do sad.

Da je tijelo Seada Kukuruzovića u hladnjači na Šalati otkriveno je zahvaljujući europskom projektu formiranja kartoteke nestalih osoba na području država članica. Policija je nazvala Seadovu obitelj i pitala žele li ga uvesti u tu evidenciju. Dva mjeseca kasnije otkriveno je da se tijelo cijelo vrijeme nalazi u hladnjači Zavoda za sudsku medicinu na Šalati. Obitelj je sad napokon ukopala njegove ostatke, a kriminalist Željko Cvrtila za 24sata kaže kako je ovo čudan slučaj pun propusta.

“To vam je suradnja između policije i sudske medicine. Kad se pronađe N.N. (Netko Nepoznat) tijelo, onda se ide na identifikaciju. Da bi se moglo identificirati, policija u svojim bazama podataka traži sve osobe čiji je nestanak prijavljen. Sukladno tome se daju podaci sudskoj medicini da pokuša izvršiti identifikaciju tijela. To mogu biti otisci ako se mogu napraviti, ako tijelo nije raspadnuto. To mogu biti zubala, kod zubara se izvade kartoni da se odradi identifikacija i može biti DNK. Prije 13 godina DNK je bio daleko funkcionalan i čudno je da to nitko nije odradio. Trebali su uzeti uzorke od obitelji i usporediti. To je čudno, tu u svakom slučaju postoje propusti, sad, tko je točno propustio i nije to odradio, to treba vidjeti”, kazao je kriminalist za 24sata i dodao kako je čudno i što su tijelo tako dugo čuvali u hladnjači.

Sead Kukuruzović se vodi kao nestao od 17. marta 2011. godine nakon što je napustio svoj dom u zagrebačkom naselju Bijenik. Na Facebooku je pokrenuta i grupa “Traži se Sead Kukuruzovć Sejo” koja je godinama unazad bila aktivna.

N1