Najtužniji Prizor Kog Lazareve Pećine: Pored Izvora Cveće I Sveće Za Malenu Danku Ilić, Njenog Tela Nema

Crna hronika

Policija nastavlja danas potragu za telom dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, a pretpostavlja se da će pretraga ići u pravcu okoline sela Zlot i Lazarevog kanjona

Cveće i sveće namenjene ubijenoj Danki Ilić ostavljene su nedaleko od Lazareve pećine u mestu Zlot. Očekuje se da će danas policija pretraživati ovaj deo jer postoji sumnja da su se osumnjičeni za ubistvo devojčice ovde otarasili tela.

Osumnjičeni Dejan Dragijević u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, nezvanično, priznao je da je dete ugušio, da je sa deponije odneo na drugu lokaciju i da su mu u tome pomogli brat i otac, ali da se ne seća gde je telo.

Njegov brat umro je u policijskom pritvoru u Boru. Ocu je određen pritvor do 30 dana.

Danka Ilić ubijena je 26. marta ove godine.

Građani se danima opraštaju od stradale Danke.

Potraga
Policija nastavlja danas potragu za telom dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, a pretpostavlja se da će pretraga ići u pravcu okoline sela Zlot i Lazarevog kanjona.

U tom kraju ima mnogo rupa i jama, koje mogu da posluže za skrivanje tela, a juče je počela pretraga rupe duboke 70 metara.

Kako javlja reporter Tanjuga, potrebno je da pretragu rade specijalistički timovi, alpinisti, speleolozi, da ne bi neko drugi došao u opasnost.   Pretraga će se, kako se pretpostavlja, bazirati na selo Zlot i okolinu, jer postoji mnogo mesta za skrivanje, a i Lazareva pećina se nalazi na nekih tri do četiri kilometra.

Pripadnici sektora za vanredne situacije i Gorske službe spasavanja, ne pretražuju samo atar sela, već i razgovaraju sa meštanima kako bi mogli da dođu do bilo kakvih informacija koje mogu da upute na pravac gde bi moglo da bude telo Danke Ilić.

Zločin

Policija je, u međuvremenu, uhapsila oca i brata osumnjičenog za ubistvo Danke. Brat je juče, u ranim jutarnjim časovima preminuo u Policijskoj upravi u Boru. Otac i brat su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su Dejanu pomogli da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora.

Ocu osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić, određen je pritvor u trajanju do 30 dana, saopštilo je juče Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Osumnjičeni se branio ćutanjem, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru saopštilo je takođe da je donelo naredbu za obdukciju D.D, koji je juče, u ranim jutarnjim časovima preminuo u Policijskoj upravi u Boru.

Obdukcija je poverena Institutu za sudsku medicinu u Beogradu. Takođe je dat nalog da se prikupe sva potrebna obaveštenja u vezi smrti sada pokojnog D. D. saopštilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u četvrtak, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija uhapsili Srđana Jankovića (50) i Dejana Dragijevića (50), zbog sumnje da su ubili devojčicu.

Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina, saopštio je tada MUP.

(Telegraf.rs)