ZA MALOM DANKOM I INTERPOL NA NOGAMA

Region

Među nestalima na Interpolovoj potjernici našla se i dvogodišnja Danka Ilić iz Banjskog Polja kod Bora. Drama njenog nestanka sada dobija međunarodni kontekst, sa s tragovima uperenim u glavni grad Austrije, Beč.

Kako prenosi Policijska stanica Beča, jedan srpski državljanin koji živi u Beču, tvrdi da je možda vidio Danicu 30. marta oko 20:00 sati, na jednoj tramvajskoj stanici u centru grada, u pratnji dvije žene. Ova informacija pokrenula je niz događaja koji su uključili srpske vlasti koje su hitno zatražile istragu od bečke policije.

Nestanak Danke Ilić potresa Banjsko polje kod Bora još od utorka, a lokalne vlasti i stanovništvo su u potpunosti angažovani u traganju za malenom djevojčicom. Prema izvještaju portala “Telegraf”, potraga je intenzivna, ali do sada bez konkretnih rezultata.

 

U ovom trenutku, povezanost između nestanka Danke Ilić i viđenja u Beču ostaje nejasna. Međutim, ovaj slučaj jasno pokazuje složenost i brzinu međunarodne saradnje u situacijama ovakvog karaktera. Interpolova potjernica dodatno naglašava hitnost pronalaska male Danke.

Kako će se ova priča dalje odvijati, ostaje da se vidi. Ali jedno je sigurno: traganje za malenom Dankom Ilić neće prestati.

crnahronika