Predsednik Vučić o novom tragu.Danka je Viđena u Beču sa dve Rumunke?

Region

BEOGRAD/BOR – Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala je u utorak u 13.45 u naselju Banjsko polje, ušla je u šesti dan.

Zasad nema ni pomaka ali ni preciznih informacija kako je nestalo dete koje ima samo dve godine i to na porodičnom imanju nedaleko od Bora.12.10 – Predsednik Vučić o radu policije na nestanku Danke Ilić

“Hoću da se zahvalim policiji koja danonoćno radi. Kada se u pola tri kao noćas pojavio novi trag, oni izveste i mene. Do pola pet su svi na svojim mestima. Svaka im čast na posvećenosti, koliko se ljudi bore za jedan divni život. Svakog bogovetnog dana. Nadam se da će uspeti da rasvetle i taj slučaj.11.52 – Igor Jurić otkrio na koga je sada usmerena istraga o nestanku devojčice

Osnivač Fondacije “Pronađi me” Igor Jurić rekao je da će slučaj nestale devojčice Danke Ilić u Banjskom polju kod Bora promeniti istoriju potrage za nestalom decom jer je prvi put u Srbiji pokrenut sistem “Pronađi me”, izrazivši nadu da će djevojčica biti pronađena. Jurić je rekao da je potrebno uvezivanje regiona u sistem “Pronađi me”, kako bi on bio upotpunjen i kako bi sve zemlje reagovale odmah po nestanku deteta.

– Kada neko dete nestane u Srbiji, a vi u Republici Srpskoj ne reagujete odmah kao mi i obrnuto, nećemo imati dovoljno uspeha. Zato sam insistirao na uvezivanju čitavog regiona. Prvo uvezivanje biće između Srbije i Republike Srpske, odnosno BiH – rekao je on u Jutarnjem programu na RTRS -u.

Jurić je rekao da nema novih saznanja o nestaloj djevojčici, ali da MUP Srbije intenzivno radi na operativnom polju i da je istraga u ovoj fazi usmerena na bližu familiju i prijatelje. On je podsetio da za devojčicom traga više od 600 pripadnika MUP-a.

09.47 – Kurir na licu mesta. Šta se danas dešava ispred kuće odakle je Danka nestala. Naime, dva policijska vozila i danas obezbeđuju prilaz pojati, a u dvorištu te vikend-kuće, zasad, nema nikoga. Svakog ko ulazi u naselje, policija legitimiše.Šesti dan potrage za devojčicom Dankom Ilić (2) o čijoj se sudbini još uvek ništa ne zna, a na mestu gde je poslednji put viđena, policija i istražitelji su očigledno završili sav posao, s obzirom na to da je trenutno stanje na toj lokaciji u potpunosti mirno.

08.40 – Pretražuje se deo Brestovačke reke koja se nalazi na samo 3 kilometra od kuće i imanja s kojeg je Danka nestala u utorak.

08.00 – “Dođe nam da umremo”. Ne znamo već pet dana gde je naša Danka. Mojoj ženi je pozlilo od stresa, ne znamo više šta da radimo! – kaže s teskobom u glasu deka, otac tate nestale Danke Ilić (2), koje nema od utorka, u rano popodne. Čitava porodica Ilić, roditelji Dankinog tate, kao i drugi članovi familije bili su juče ispred policijske stanice u Boru gde su roditelji nestale devojčice davali izjave.Deda kaže da ne znaju više ni šta da rade. – Jedva stojimo na nogama, zabrinuti smo za našu unuku – kazao je očajni deda malene Danke.

07.00 – Aktivnosti policije nastavljaju se i danas, potraga ne staje.

Odgovori se tek očekuju a veruje se da će naložena detaljna forenzička analiza telefona Dankine majke dati neke odgovore. Mobilni telefon majke devojčice Danke Ilić poslat je na veštačenje u sklopu istrage, a neposredno nakon nestanka deteta. Prema poslednjim poznatim informacijama, majka je na dan uoči nestanka i na sam dan nestanka Danke obrisala brojne poruke i pozive iz mobilnog telefona.Tužilaštvo je, uzimajući u obzir činjenicu da je majka poslednja imala kontakt sa devojčicom, naložilo detaljno forenzičko veštačenje njenog telefona.

Inače, potraga za malom Dankom ne posustaje ni minuta. Banjsko polje vrvi od policije a u potragu su uključeni i helikopteri MUP koji su nadletali Banjsko polje i oblast oko tog naselja.Policija je pretražila samu okolinu kuće, zatim tunel, podzemne kanale i šahtove, kao i okolnu šumu ali nisu pronašli nijedan trag koji bi ukazao na to da se dete u nekom trenutku i tu obrelo.

U potragu je uključena i Gorska služba spasavanja kao i specijalno obučeni psi tragači ali i legenda potrage za unesrećima u katastrofalnom zemljotresu u Turskoj – pas Zigi.

Ko su roditelji Danke Ilić

Komšije kažu da je ovo jedna normalna i skladna porodica. Naša ekipa je obišla i radno mesto devojčicine majke, međutim, nisu imali mnogo da kažu o njoj.Jedna koleginica strogo je odbila da razgovara kada je i pre nego što je novinarka Kurira išta upitala, samo kratko odgovorila: “Želim da sačuvam svoj posao, ništa ne znam o tome, možete odmah otići”.
goldy.pro