OSUĐENIK ZA OBLJUBU 12-GODIŠNJE DJEVOJČICE NIJE DOŠAO NA IZRICANJE PRESUDE: OČEKUJE SE RASPISIVANJE POTJERNICE

Region

Milenko Tomić, osuđen na 12 godina zatvora zbog obljube trinaestogodišnje djevojčice, nije se pojavio na današnjem izricanju presude, te se očekuje da će biti raspisana potjernica za njim, izjavila je punomoćnik oštećene Tatjana Savić za Srnu.

Savićeva je istakla da se potvrdilo ono na što su ukazivali u Tužilaštvu, da Tomić namjerno odugovlači postupak kako bi mu pritvor bio ukinut i kako bi dobio priliku za bijeg. “Ispostavilo se da je to tačno i to se desilo nakon što mu je u februaru ukinut pritvor i određen kućni pritvor. On se udaljio sa kućne adrese, a današnjem ročištu nije ni prisustvovao”, naglasila je Savićeva.

Ona je dodala da će postupak biti ponovno u zastoju s obzirom na Tomićev izostanak s izricanja presude i probleme u dostavljanju iste. Također, Savićeva je izrazila nezadovoljstvo što oštećenima nije dosuđena naknada štete, već su upućeni na parnicu, što bi ih primoralo na ponovno svjedočenje u postupku koji ne pruža istu zaštitu kao krivični.

U optužnici se navodi da je Tomiću suđeno za obljubu djevojčice od 13 godina koja je trenirala boks u njegovom klubu. Optužnica je podignuta 31. januara 2022., a Tomić je pušten iz pritvora nakon zamjene mjerom kućnog pritvora.

Tužilaštvo u Bijeljini nije željelo komentirati za medije Tomićevo nepojavljivanje na suđenju.
crnahronika