DEVET GODINA PROŠLO: PORODICA KOVAČ I DALJE ČEKA ARMINU

Region

Devet godina prošlo je od dana kada je Armina Kovač, tinejdžerka iz gradića Donji Vakuf, nestala iz svoje kuće. Za majku Nerminu Kovač, svaki dan bez Armine nosi težinu neizvjesnosti i bolne čežnje.

Nestanak Armine dogodio se u veče koncerta, kada je s prijateljicom krenula na koncert. Nikada se nije vratila.

Iako su policijske istrage pronašle nekoliko tragova, poput Arminine jakne pronađene pored mosta, istina o njenom nestanku ostaje nedokučiva. Nermina, samohrana majka koja je ostala s Armininom braćom i sestrama, svake noći čeka na poziv ili trag koji će ih dovesti do njihove voljene kćerke.

Nermina gleda fotografiju svoje kćerke koja visi na zidu, osluškujući tihi zov nade u tišini svoje kuće. Broj telefona koji je ostavila za sve one koji imaju bilo kakav trag ili informaciju postaje njen jedini izvor nade u ovom beskrajnom bolu.

Nermina Kovač zadržava isti broj telefona u nadi da će jednog dana primiti vijest o svojoj kćerki. Nada se da će jednog dana pronaći odgovore i ponovno se ujediniti sa svojom voljenom kćerkom, Arminom.

“Armina zna za ovaj broj, ja ga nikad neću promijeniti,” izjavila je majka Nermina kroz suze. Ostavila je broj telefona 066/049-598 za sve one koji imaju bilo kakav trag ili informaciju koja bi mogla pomoći u rješavanju ovog slučaja.

crnahronika