AUTOM SLETIO U NJIVU NAKON POLICIJSKE POTJERE

Region

Policijski službenici su uspješno spriječili dva slučaja krijumčarenja stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

U prvoj akciji, policijski su službenici proveli kriminalistička istraživanja nad 30-godišnjim državljaninom Rumunije i 42-godišnjim državljaninom Srbije. Ova dvojica muškaraca prevozila su strane državljane u osobnim automobilima na području Slunja i Karlovca. Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

U drugom slučaju, jedan od osumnjičenika, državljanin Srbije, nije se odmah zaustavio na svjetlosne i zvučne signale policijskih službenika, već je sletio vozilom izvan kolnika u kanal. U saobraćajnoj nesreći niko nije povrijeđen. Vozač je odmah uhapšen, a postupak protiv njega proveden je prema Zakonu o sigurnosti saobraćaja na cestama.

Osumnjičeni muškarci su predani pritvorskom nadzorniku zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Nadalje, kaznene prijave su podnesene nadležnom državnom odvjetništvu.

crnahronika