KAFANSKA TUČA U SRBIJI ZAVRŠILA METKOM U LEĐA

Crna hronika

Na meti napada našao se dvadesetpetogodišnji mladić S.T., koji je vatrenim oružjem ranjen u blizini košarkaškog igrališta “Student”. Osoba koja je vatrenim oružjem ranila dvadesetpetogodišnjeg mladića S. T predala se policiji u Valjevu.

Prema izvještaju RTS-a, kafanska tuča vjerovatno je bila motiv napada na mladića, koji je prethodno bio praćen automobilima po gradu. Policija je reagovala privođenjem više osoba za koje se sumnja da su učestvovale u napadu, kao i da su se ranije sukobile s mladićem S.T. u kafanskom okršaju.

Prema izvorima iz Blica, napad je bio pažljivo osmišljen, sa napadačima koji su pratili mladića i na kraju ga presreli. Mladić je pogođen sa dva metka u leđa, nakon čega su napadači brzo napustili mjesto događaja.

Mladić S.T. prebačen je u valjevski Zdravstveni centar, odakle je otpušten na kućno liječenje, dok zvanična saopštenja nadležnih organa nisu još uvijek izdata.

Uzimajući u obzir ozbiljnost situacije, nadležni organi su pozvani na transparentnost i brzu reakciju kako bi se osigurala pravda za žrtvu ovog napada.

crnahronika