Izet Grahović osuđen na 11 godina zatvora zbog ubistva

Region

Nakon održanog usmenog, glavnog i javnog pretresa u krivičnom postupku protiv optuženog Izeta Grahovića, Kantonalni sud u Bihaću je dana 13.03.2024. godine donio i javno objavio prvostepenu presudu u predmetu broj 01 0 K 019 1 39 24 K.

Prema presudi, optuženi Izet Grahović je proglašen krivim za krivično djelo Ubistvo iz člana 166. stav 2. tačka d) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Za ovo krivično djelo, optuženi je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 11 (jedanaest) godina.

Također, optuženi je proglašen krivim za krivično djelo Neovlašteno nabavljanje, posjedovanje, držanje, nošenje, trgovina, popravljanje, modifikacija ili prepravljanje i posredovanje oružjem, bitnim dijelovima i municijom iz člana 73. stav 1. Zakona o oružju i municiji USK. Za ovo krivično djelo, optuženi je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine.

Primjenom odgovarajućih zakonskih propisa i odredbi Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, optuženi Izet Grahović osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 (jedanaest) godina i 6 (šest) mjeseci.

Ova presuda označava kraj krivičnog postupka u prvom stepenu, ali optuženom ostaje pravo na žalbu i daljnje pravne korake u cilju zaštite svojih prava i interesa.

titiox.net