Tito Nema Dilemu, I Na Matursko Ide U Smokingu: “U Školi U Odelu Nisam Samo Kad Imamo Fizičko”

Region

Jovan Bajkin iz Kikinde, maturant Gimnazije “Dušan Vasiljev”, već četiri godine u školu dolazi u odelu. Iako je razmišljao da šokira drugare i da se na maturskoj večeri pojavi u pocepanim farmericama, duksu i patikama od toga je odustao:

– Mislim da bi za njih to bio preveliki šok. Ostaću dosledan svom autfitu. Ipak, za tu prilku neću doći u odelu. Pojaviću se u smokingu – rekao je Jovan za gradski.online.

– Drugarice već paniče. Nisu sigurne hoće li šiti haljine ili otići u grad da ih kupe. A gde su šminka, frizura, možda i solarijum… Savetujem im da ne brinu. Uveravam ih da će sve biti lepe i da je sve stvar dobre volje i raspoloženja. Srećom ja tih problema nemam. Za matursko veče mogao bih da se spremim za bukvalno pet minuta jer imam pet odela. U školi u odelu nisam samo kada imamo fizičko. Tokom ove četiri godine u školi su se svi navikli na mene. Da se samo jednom ne pojavim u odelu, nastala bi pometnja – šali se Bajkin.

Ponosno nam pokazuje matursku fotografiju.

Osim imena i prezimena, tu je i nadimak Tito:

– Prethodno su me fotografi pitali da li sam saglasan. Odgovor je, naravno, bio potvrdan. Nadimak sam još u Osnovnoj školi dobio po bivšem predsedniku Jugoslavije, Josipu Brozu Titu. Uvek su me zanimali njegov život i bivša SFRJ. I tako sam postao i ostao Tito – priseća se Tito iz Kikindske gimnazije.

Tito neće u političare, hoće u pravosuđe
Nemam nameru da menjam stil oblačenja, ali ni životne planove. To znači da i dalje želim da jednog dana postanem sudija. Nameravam da upišem Pravni fakultet u Novom sadu – otkriva Tito.

(Telegraf.rs)