GRADONAČELNIK BANJA LUKE DRAŠKO STANIVUKOVIĆ: SPREMAN SAM ŽRTVOVATI SE ZA REPUBLIKU SRPSKU

Region

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, nedavno je dao intervju u kojem je iznio svoje stavove o nizu važnih tema koje dotiču entiteta Republike Srpske, ulogu Christiana Schmidta te važnost institucionalne suradnje.

Kada je upitan o eventualnoj spremnosti da se žrtvuje za Republiku Srpsku, Stanivuković je izjavio: “Spreman sam na to. Posvećen sam političkom djelovanju već godinama, i za mene je RS trajna vrijednost bez obzira na bilo kakve pritiske. Banja Luka obilježava Dan RS, a podržavam institucije i poštovanje zakona, bez obzira na političke pritiske.”

Stanivuković je također iznio svoj stav o ulozi Christiana Schmidta, rekavši: “Iako ne smatram Schmidta Visokim predstavnikom, priznajem njegovu ulogu koja može izazvati probleme. Važno je sagledati sve političke procese i poštovati institucije.”

Govoreći o institucionalnoj suradnji, Stanivuković je istaknuo: “Važno je da se političke uloge odvoje od porodičnih i osobnih interesa te da se poštuju zakoni. Trudim se zadržati jasnoću u politici i sagledati sve političke procese.”

Na pitanje o pritiscima s kojima se suočava, Stanivuković je odgovorio: “Osjećamo ekonomske pritiske i sankcije, što otežava ostvarenje planova. Moramo razgovarati i kao Draško gradonačelnik i Draško potpredsjednik PDP-a. Moja pozicija je da ozbiljno obavljam svoj posao i brinem o interesima Banja Luke.”

Stanivuković je naglasio važnost odgovornog obavljanja dužnosti i institucionalne saradnje te poručio da će nastaviti raditi u interesu građana Banja Luke i Republike Srpske.
crnahronika