MIRZI ALIHODŽIĆU TREBA POMOĆ DOBRIH LJUDI, POKRENUT JE APEL NA POMOZI BA

Region

Velikom navijaču FK Sarajevo, Mirzi Alihodžić je potrebna pomoć dobrih ljudi, a apel je pokrenut na Pomozi.ba.

Mirza Alihodžić je civilna žrtva rata. Imao je samo 14 godina kada je teško ranjen, a 26. februar 1995. godine ostaće zauvijek urezan u njegovo sjećanje. Tog je dana izašao da igra lopte, a potom otišao kod vojnika UN-a uzeti slatkiše da podijeli s rajom. Dok je sjedio na automobilu s drugom kojem je UN vojnik obećao dati patike pogodio ga je dum-dum metak i nanio povrede opasne po život. Drug je pogođen u predjelu desnog ramena.

Od te 1995. godine do danas njegov život je borba. Osuđen je na invalidska kolica. Sada su mu potrebna invalidska kolica – bicikl za osobe sa invaliditetom koja koštaju 13.049 KM, a koje ovaj 43-godišnjak nije u mogućnosti kupiti.

Uprkos svemu preživljenom Mirza ne osjeća mržnju i njegovu priču priča sa smiješkom. Između ostalog kaže:

„Hvala Allahu Svemogućem koji me je ostavio u životu pa i vezanom za kolica. Hvala Mu što mi je dao čist um bez da osjećam osvetoljubljivost, već da oprostim, ali ne i da zaboravim. Hvala tebi koji si vidio da sam dijete, a ipak si pucao. Ne treba meni nikakav sud niti presuda, niti mi može vratiti moje noge, djetinjstvo i prve ljubavi. A sudiće ti Svemogući. A Svemogućem hvala što mi je kako rekoh dao šansu za drugi i drugačiji, ljepši život, dao mi podršku porodice, prijatelja i moju životnu saputnicu sa kojom sam ostvario neke lijepe stvari“.

Pomozi.ba je za potrebe nabavke kolica otvorio broj, a Mirzi ako želite možete pomoći preko udruženaj i na druge načine.

Donacije za Mirzu su osim poziva na broj 17021 koji je trajni humanitarni broj Fonda za liječenja, moguće i putem web platfrome wwwPOMOZIBAorg ili naših žiro računa.

Pozivom na broj ćete donirati 2 KM.

Više informacija o uplati možete pronaći na Facebook postu.

crnahronika