Ajla Begović ex Dunja Ilić odlučila: “Ovo je prvi put za 14 godina da sam odlučila da postim cijeli Ramazan”

Region

Srbijanska pjevačica Dunja Ilić šokirala je javnost svojim nedavnim priznanjem za medije da je prešla na islam i promijenila ime i prezime, sada se predstavljajući kao Ajla Begović. Ovo otkriće izazvalo je široku pažnju, posebno zbog njenog javnog života i ranijih spekulacija o promjeni vjere.

Ajla je hrabro podijelila svoju životnu priču, uključujući borbu s alkoholom iz koje se uspješno izvukla. Međutim, ono što je dodatno iznenadilo javnost jest njena odluka da će ovo biti prvi Ramazan koji će cijeli ispostiti. Ova vjerska odluka ističe njen novi početak i posvećenost novom životnom putu.

“Ovo je prvi put za 14 godina da sam odlučila da postim ceo Ramazan”, napisala je Ajla na Instagram nalogu.

Godinama su postojale spekulacije o Dunjinom prelasku na islam, a te priče su dodatno ojačane njenim preseljenjem u Sarajevo, gdje je živjela neko vrijeme, a ovo je grad u kojem živi većinsko muslimansko stanovništvo.

Prvi dan posta u svetom mjesecu Ramazanu ove godine nastupa 11. marta, dok prva teravija počinje već 10. marta. Za Ajlu, ovaj Ramazan će biti poseban, označavajući novi početak u njenom duhovnom putovanju.

Ova hrabra odluka donosi Ajli podršku i divljenje njenih fanova, ali i pokazuje njen lični rast i transformaciju. Njena otvorenost i iskrenost sigurno će inspirirati mnoge koji se suočavaju sa svojim unutrašnjim izazovima i traženjem duhovne ravnoteže.

senzacija.ba