DONIRAJMO ZA OPERACIJU: HITNI APEL ZA POMOĆ MALOJ SARI DELIĆ IZ GORNJEG VAKUFA

Region

Udruženje Pomozi.ba poziva na solidarnost i pomoć malenoj Sari Delić iz Gornjeg Vakufa, koja se bori s teškim oblikom epilepsije i dijagnozom glicinske encefalopatije. Sara, koja ne hoda i ne priča, nedavno je podvrgnuta operaciji ugradnje VNS stimulatora u Istanbulu kako bi smanjila broj epileptičnih napada, koji su prethodno dosezali 15-ak dnevno.

Nažalost, kako bi Sara nastavila s liječenjem i terapijom, potrebno je prikupiti 23.500 eura. Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel na nacionalnom nivou, omogućavajući donacije putem poziva na broj 17007, uz simboličnih 2 KM donacije po pozivu.

Sara je suočena s rijetkim oblikom epilepsije koji ne reaguje na uobičajene terapije, zbog čega je njeno liječenje izuzetno zahtjevno i skupo. Roditelji su se, kako bi pružili šansu svojoj kćerki, obratili Udruženju Pomozi.ba koje je pokazalo spremnost da koordinira prikupljanje sredstava i osigura financijsku podršku.

 

Donacije su moguće ne samo putem poziva na broj 17007 već i putem službene web stranice Udruženja Pomozi.ba ili na posebno otvoren žiro račun.

Ova humanitarna akcija ima za cilj omogućiti malenoj Sari odgovarajuće liječenje i pružiti roditeljima nadu da će njihova princeza dobiti šansu za ozdravljenje.

crnahronika