OSUĐEN OTAC MOSTRUM Kćerku nasmrt pretukao (5), njeno tijelo premazao krečom i skrivao u zamrzivaču

Crna hronika Svijet

Adam Montgomeri iz Nju Hempšira proglašen je krivim za ubistvo njegove petogodišnje kćerke Harmoni.

Tužioci su tokom dvonedjeljnog suđenja rekli da Adam pretukao kćerku, a zatim ju je gađao opušcima cigareta i jeo brzu hranu dok je ona umirala na zadnjem sjedištu njegovog automobila.

Kada je shvatio da je umrla, Adam je kćerkino tijelo skrivao mjesecima. Stavio je tijelo u torbu, a zatim stavio u zamrzivač. On je takođe tijelo premazao krečom da bi zamaskirao neprijatan miris.

On je na kraju tijelo bacio kao da je smeće negdje izvan Bostona. O djetetu se ništa nije znalo dvije godine, sve dok njena majka nije prijavila slučaj kada je shvatila da djevojčica nije upisana u školu. Starateljstvo nad djevojčicom imao je otac.

– Danas su naše misli usmjerene na sjećanje na našu Harmoni. Na djevojčicu koja nije zaslužila da doživi takvu sudbinu. Naša srca su uz njenu porodicu i sve one koji su je poznavali i voljeli. Nadamo se da će im današnji dan donijeti malo mira – rekao je tužilac.

Brat stalno pita za nju

Par koji je usvojio Harmonijinog rođenog brata, rekli su da ovo nije dan koji slave, već dan koji je doneo veliku patnju.

– Toj devojčici nikada nije data šansa – rekli su oni, i dodali da se njen brat svake noći molio da se ona vrati.

– Tražio ju je u parku, nadao se da će je naći. Sada mi u srcima tražimo oproštaj, tražimo snagu za našeg sina koji se bori protiv demona nakon ove tragedije – rekli su oni.

Ključno svjedočenje

U vrijeme ubistva Adam je živio sa tadašnjom djevojkom Kajlom, čije je svjedočenje bilo ključno u ovom procesu. Ona je detektivima otkrila da je Adam mjesecima krio tijelo i da ga je zatim bacio. Iako ono nikada nije pronađeno, policija je na više mjesta pronašla DNK djevojčice.

Ona je ispričala da se tragedija dogodila 7. decembra 2019. godine i da ju je Adam tada žestoko tukao po glavi.

– Nakon toga mi je rekao da misli da ju je ovog puta stvarno povrijedio – ispričala je Kajla.

Potom su njih dvoje otišli po drogu i brzu hranu koju su jeli dok je djevojčica umirala u bolovima.

Adam već služi zatvorsku kaznu zbog drugog slučaja u koji je umiješano vatreno oružje. Priznao je manja krivična djela u vezi sa smrću Harmoni, ali nikada nije priznao da ju je ubio, prenosi Blic.