ČETIRI GODINE PAKLA: GODINAMA PRIJAVLJIVALA DA JE MALTRETIRA, A ONDA JE UBIO I NJU I MAJKU

Crna hronika

Dvostruki ubica Branislav Radić (48) koji se sumnjiči da je na svirep način usmrtio svoju bivšu suprugu Draganu Radić (47) i njenu majku Nadu Četnik (75) u porodičnoj kući u Rakovcu (Srbija) više puta je prijavljivan za porodično nasilje.

Tokom 2019. godine, po krivičnoj prijavi podnijetoj protiv imenovanog zbog krivičnog djela nasilje u porodici, ovo tužilaštvo je podnijelo optužni predlog Osnovnom sudu u Novom Sadu, a koji je donio presudu kojom je okrivljenom za izvršeno krivično djelo nasilje u porodici prema oštećenoj bivšoj supruzi prethodno utvrdio kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci a za isto krivično djelo prema oštećenoj N.Č., majci D.R., također utvrdio kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, nakon čega mu je izrekao uslovnu osudu tako što je okrivljenom B.R. utvrdio jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci i istovremeno odredio da se utvrđena kazna neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude ne učini novo krivično djelo – preciziraju nadležni iz Osnovnog javnog tužilaštva.

Branislav je prekršio uslovnu kaznu i ponovo 2021. godine napao svoju bivšu suprugu i njenu majku, a ovoga puta je bio suroviji jer je okrivljen da je počinio krivično djelo nasilje u porodici iz člana 194 stav 2 Krivičnog zakonika što znači da je prilikom napada “korišćeno oružje, opasno oruđe ili drugo sredstvo podobno da telo teško povredi ili zdravlje teško naruši”.

Sud je opozvao prethodnu uslovnu osudu te kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci uzeo kao utvrđenu, nakon čega mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i dva mjeseca kao i mjera bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom D.R. tako što je okrivljenom zabranjen pristup oštećenoj na udaljenosti manjoj od 100 metara i to pristup u prostoru oko mjesta stanovanja oštećene i mjesta rada oštećene, kao i dalje uznemiravanje oštećene i svaka dalja komunikacija sa oštećenom, u trajanju od dvije godine, s tim da se vrijeme provedeno u zatvoru ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere – navode iz Osnovnog javnog tužilaštva.

(Blic/ I.S.)