MANIJAK SILOVAO 24-GODIŠNJU DJEVOJKU U LIFTU, PA POBJEGAO

Crna hronika

Sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio je pritvor do 30 dana za S. J. (32) iz Aleksinca, koji je uhapšen 11. februara zbog sumnje da je silovao 24-godišnju djevojku u liftu zgrade u centru Niša.

Prema rješenju Višeg suda u Nišu od 13. februara 2024. godine, S. J. je zadržan u pritvoru zbog bojazni da bi mogao ometati postupak uticanjem na svjedoke, kao i zbog bojazni da bi, ako bi bio na slobodi, mogao ponoviti krivično djelo. Rješenje je nepravnosnažno i postaće pravosnažno po isteku roka za žalbu.

Silovatelj je prethodno saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, gdje je iskoristio pravo na ćutanje. Nesretni slučaj dogodio se u nedelju u jednoj višespratnici u centru Niša, a djevojku su spasila dvojica mladića koji su čuli pozive u pomoć.

Oštećena djevojka, stara 24 godine, bila je uhvaćena u liftu na drugom spratu. Silovatelj je, nakon što su mladići pozvali žrtvu da zatvori vrata i pritisne prizemlje, pobjegao iz zgrade, ali je identifikovan i uhapšen pod sumnjom da je počinio silovanje.

Ovaj užasan događaj izazvao je uznemirenje javnosti, a policijske istrage i brza reakcija doveli su do hapšenja S. J., koji je prije toga pokušao napasti radnicu pekare u Aleksincu.

S. J. je prethodno bio priveden zbog narušavanja javnog reda i mira nakon što je polomio izloge u centru grada. Njegovo divljanje tretirano je kao krivično djelo uništenje ili oštećenje tuđe stvari, koje se goni po privatnoj tužbi, ali je ponovno pušten da se brani sa slobode. Sada se suočava s ozbiljnim optužbama za silovanje, a pritvor mu je određen do 30 dana.
crnahronika