UHAPŠEN ZBOG PRIJETNJI NARODNOM ZASTUPNIKU I NJEGOVOJ MAJCI

Region

Policija u Trebinju privela je Nebojšu Buhu pod sumnjom da je ugrozio sigurnost narodnog zastupnika i lidera Pokreta za pravdu i red, Nebojše Vukanovića, kao i njegove majke.

Incident se dogodio kada je Buha došao pred porodičnu kuću Vukanovića, gdje je lupao, vikao i prijetio.Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijska uprava u Trebinju potvrdili su hapšenje zbog sumnje u kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti. Prema saopćenju policije, Buhu je identificirao inicijalima “N.B.”, a on je izvršio niz prijetnji koje su izazvale osjećaj ugroženosti kod Nebojše Vukanovića.

Narodni zastupnik Nebojša Vukanović, putem svog bloga, potvrdio je identitet osumnjičenog, navodeći kako je Buha došao ispred njegove kuće tražeći ga, dok je njegova majka bila sama u kući. Vukanović je istaknuo da je Buha pokušao na silu ući u kuću te je uznemiravao njegovu majku, prijeteći mu.

Vukanović je dodao da poznaje Buhu od ranije te da ne zna što ga je motiviralo da se tako ponaša. Istaknuo je kako nije spominjao Buhu ili njegovu suprugu u nedavnom periodu.

crnahronika