OGLASIO SE AJDIN UDOVČIĆ ZA CH: “MALI JE ZA MENE UPLATIO LISTIĆ A ONDA ME POLICIJA PRETUKLA I UZELA 33.000 KM”

Region

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru potvrdilo je optužnicu na Osnovnom sudu u Prijedoru protiv Ajdina Udovčića kojem se na teret stavlja da je uzeo tuđi listić od jackpota, te podigao 40.940 KM, a zatim pare trošio na razne načine.

Terete ga da je to uradio od 9. marta 2022. godine do 15. marta 2022. godine.Nakon što je maloljetnik (u to vrijeme šesnaestogodišnjak) iz Prijedora, u ugostiteljskom objektu putem aparata za igre na sreću ‘Bingo’ dobio jackpot od 51.200 KM (iznos sa porezom), ponudio je da će mu navodno pomoći oko isplate jackpota”, navodi se u optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Prijedor.

Redakcija portala Crna-Hronika kontaktirala je Ajdina Udovčića koji kaže da to sve nije istina kako je prezentovano u javnosti.

Ja sam se izjasnio još kad sam pozvat na informativni razgovor da nisam kriv a stvari su zaplijenjene i prezentovane tako. Ima dosta propusta što ne piše na članku ali ćemo to sve na Sudu dokazati.

9. mart 2023. godine

Radio sam u lokalu kad se to desilo. Špica smjene 11,12 podne. Ja volim kockati, to svi znaju ko zna mene. Odigram često brojeve u smjeni, taj isti klinac što je mene prijavio da sam mu uzeo pare je odigro listic za mene, znači ja sam mu za šankom dao marku i rekao da odigra brže i da isprati jer nemam vremena pun lokal.

Počelo kolo neko digao jackpot u lokalu gdje radim al ne zna se još ko je jer trebaju se listici provjeriti, svaki listić je provjeren osim mog.

Ide mali stavlja u aparat iskače da je izašlo, nema šta vraća on meni tiket.

Ja za Banjaluku da isplatim pare povedem i sa mnom, završim to u Elektro video lutriji, odvezemo ga kući i to je to. Rekao sam mu dati 1.000 kao amajliju, eto odigrao mi je listić i izašao je jackpot. Mislio sam, on mi je odigrao, pa da mu dam ipak cijeli dan pije za džabe u lokalu. Klošarčić, cijeli dan u lokalu pije jedno piće, nikad para nemaju vazda na ulici.

Nismo se čuli vidjeli.

10. mart 2023. godine

Meni zvoni telefon nepoznat broj. Ja se javljam kad inspektorica MUP-a RS. Zovu me na informativni razgovor. Ja koji nemam ništa da krijem, odem u stanicu da vidim šta hoće.

Tu me oni krenu napadati tuči govoriti kako će mi život pretvoriti u noćnu moru ako malom ne dam pare.

Tu ostanem u stanici, oduzmu mi sve na papiru od zaplijenjenim stvarima. Pisalo je da sam imao jedan mobitel, 9 KM i 3 kutije cigara a imao sam 33.000 KM u kešu, 3 telefona ključeve od auta i šteku cigara neotvorenu. Znači i cigare su mi uzeli.

Iskreno ja mislim da je neko iz policije dobar sa ujakom od malog i da su mi tako smjestili ovo sve kako bi podijelili pare međusobno a materijalne stvari drze kao dokaz protiv mene.

Znači ima video dokaz da su moje pare,l egle su na moj račun na moje ime,ja sam ih podigao. Ja sam dobrovoljno otišao u stanicu da vidim šta je u pitanju. Pa niko normalan ne bi otisao tek tako u policiju dobre volje sa ukradenim parama. Nije život crtani.

Već sam jednom lažno optužen i izašao na stranice razlicitih portala kako sam zapalio kuću od svog djeda za koju sam neki dan dobio presudu da nisam kriv jer i nisam ali po portalima se piše sve najgore a kad si nevin neće niko da objavi.

Razumijem uvijek treba nesto zanimljivo da ljudi citaju ali meni obraz ide u blato i čast se vrijeđa.

A kao dokaze bih naveo kao sto sam rekao video dokaz ,dao sam nesto para materi svojoj što nju nije niko zvao kao svjedoka? Nigdje ne piše da sam njoj dao a inspektori to znaju. U policiji piše da sam od 9-tog do 15-tog trošio pare a imam kod sebe papir kad sam priveden i kad sam pušten. Tj 10-tog marta sam priveden a 11. sam pušten. Kako sam onda mogao trošiti pare ako sam bio priveden?

Inspektori koji su vodili slučaj su korumpirani i u lošim odnosima su samnom tako da je i to motiv što su i oni to ucini, ne znam, otkrit će se čije je sve maslo ovo maslo.

Klinac je bio maloljetan u tom trenutku a maloljetnicima nismo davali da kockaju to pise na vratima od kafića. To je sve mutno prijatelju moj, nije prvi pokusaj prijedorske policije da me strpa nedužnog u zatvor. Nije im uspjelo prije e neće ni sad.” – izjavio je Ajdin Udovčić
crna hronika