HRVATSKI DRŽAVLJANIN UHAPŠEN ZBOG LIKVIDACIJE 30-GODIŠNJAKA U KLAGENFURTU

Crna hronika

Austrijska policija uhapsila je 20-godišnjeg hrvatskog državljanina i Austrijanca pod sumnjom da su zajedno izvršili likviaciju 30-godišnjeg muškarca u stanu u Klagenfurtu. Zločin se dogodio prije dvije večeri, a osumnjičeni su brzo uhapšeni na području Klagenfurta.

Jedna žena u susjednom stanu je izjavila da je skoro sve vidjela kroz odškrinuta vrata, iznenađena što se takav užasan čin događa u njenom komšiluku. Policija je obaviještena nakon što je čula svađu i mrtva tišina koja je uslijedila. U stanu su pronašli 30-godišnjeg stanara mrtvog s pet ubodnih rana nožem.

Odmah nakon prijave, policija je pokrenula potragu i uhapsila dvojicu muškaraca u Klagenfurtu. Hrvat i Austrijanac, koji su bili u alkoholisanom stanju prilikom hapšenja, sada su osumnjičeni za ovo ubistvo.Istražitelji su pronašli tragove krvi na odjeći, a kod jednog od njih pronađen je nož s tragovima krvi.

Prema informacijama policije, osumnjičeni su navodno planirali otmicu žrtve s nadom da će pronaći drogu u njenom stanu. Austrijanac je izjavio da je Hrvat odgovoran za likvidaciju i ranije je osuđivan zbog krivičnih djela povezanih s trgovinom drogom. Žrtva je također bila povezana s narko miljeom.
crnahornika