Optužen da je lugara u autu opelom odgurao do provalije

Region

ZENICA – Opštinski sud u Zenici potvrdio je optužnicu koja Almedina Turčinovića (35) zvanog Alme tereti da je napao lugara Ž.Š. tako što ga je svojim vozilom, dok je Ž.Š. takođe bio u automobilu, odgurao do provalije.

Ovu optužnicu podiglo je Kantonalno tužilaštvo Zeničkodobojskog kantona, a odnosi se na napad na službenu osobu te oštećenje tuđe stvari.

U optužnici se navodi da je Turčinović 9. septembra 2022. godine, u mjestu Markovac, na području Zenice, napao službenika Kantonalne uprave za šumarstvo, odnosno lugara Ž.Š. prilikom čuvanja šuma.

“Lugar je išao svojim golfom te primijetio Turčinovića, koji je bio u svojoj opel vektri, a koji mu je inače poznat kao šumokradica”, navodi se u potvrđenoj optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničkodobojskog kantona.

Kako se ističe, dok su se mimoilazili vozilima u kojima su prozori vozača bili otvoreni, ovaj mu se obratio riječima: “Šta si zinuo?”

“Nakon toga je lugar sa svog mobilnog telefona pozvao nadležnu Policijsku stanicu Crkvice radi intervencije, te je u tom momentu na retrovizoru svog vozila uočio da se Turčinović okreće i kreće za njim, nakon čega mu se približio desnom stranom svog vozila i njime dva puta udario u lijevu stranu golfa u kojem je bio lugar, odgurujući na taj način lugarovo vozilo do same provalije”, istaknuto je u optužnici.

Potom je, dodaje se, nastavio kretanje svojim vozilom, te u tom momentu kroz prozor mu opsovao majku.

“Znao je i bio svjestan da je lugar službena osoba i da je u tom momentu vršio službene radnje, te da na ovakav način napada na njega i dovodi ga u životnu opasnost, što je i htio. Vozilo lugara je oštećeno i šteta iznosi 1.000 KM. Bio je svjestan da na ovaj način može oštetiti lugarovo vozilo, što je i htio”, ističe se u optužnici, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.