37-GODIŠNJI SRBIN IZBODEN U BEČU DOK JE ŠETAO PSA SA SVOJOM KĆERKOM

Crna hronika

Uobičajena večernja šetnja sa psom u bečkom okrugu Brigitenau pretvorila se u traumatično iskustvo za 37-godišnjeg državljanina Srbije. Incident se dogodio oko 19 sati kada je očigledno bijesni taksista napao Srbina dok je šetao svog psa, a sve pred očima njegove 10-godišnje kćerke.

Prema izvještajima austrijskih medija, verbalni sukob između taksiste i Srbina eskalirao je kada je pas obavio nuždu pored drveta. Taksista, koji je prolazio tom ulicom, izgubio je živce, istrčao iz auta i počeo se svađati s vlasnikom psa. Rasprava je brzo prešla u fizički sukob, a taksista je izvadio oštar predmet, pretpostavlja se da je bio manji nož, i ubo Srbina u predjelu leđa.

Cijeli incident posmatrala je prestravljena kćerka, dok je taksista nakon napada brzo sjeo u auto i pobjegao s mjesta događaja. Svjedoci su naveli da je taksista imao veliku bradu, a automobil koji je koristio bio je srebrne boje.

Upskos traumatičnom iskustvu, život 37-godišnjeg muškarca nije bio ugrožen. Hitna pomoć odmah ga je prevezla u bolnicu radi pružanja medicinske pomoći.

Kriminalistički odjel bečke policije preuzeo je istragu ovog incidenta, te se očekuje da će taksista biti prijavljen za nanošenje teških tjelesnih povreda s umišljajem.

crna hronika