U LAKTAŠIMA ZAVRŠENA JEDNA OD NAJVEĆIH FABRIKA U BIH: NJEMAČKI MAHLE ZAPOŠLJAVA 700 RADNIKA

Region

Firma Baupartner iz Lukavca izgradila je objekat njemačke kompanije “Mahle Electric Drives Bosnia” u Laktašima, koji se ističe kao jedan od najvećih u Bosni i Hercegovini.

U novoj fabrici bit će zaposleno više od 700 radnika.

Prostor pogona prostire se na 30.908 m2 unutrašnjeg prostora, uz dodatnih 37.600 m2 vanjskog uređenja. Baupartner iz Lukavca, koji je izveo radove na izgradnji zgrade, ističe da su se posvetili detaljima koji potiču produktivnost i inovacije.

“Naša posvećenost vrhunskom kvalitetu i efikasnosti došla je do izražaja kroz ovaj objekat na kojem smo radili sve od idejnog rješenja, glavnog projekta i na kraju Ključ u ruke”, izjavili su predstavnici Baupartnera.

Prema ranijim informacijama, investicija u novi objekat iznosi skoro 20 miliona eura, a očekuje se da će u novoj fabrici biti zaposleno više od 700 radnika. Kompanija Mahle Electric Drives Bosnia će koristiti najsavremenije tehnologije u proizvodnji auto dijelova.

U opisu poslovanja ove kompanije navodi se da proizvode komponente nastale postupkom presovanja, držače četkica, rotore, kalemove, statore i EPS motore. Njihov proizvodni pogon u Laktašima dodatno će ojačati autoindustrijski sektor u Bosni i Hercegovini.

crna hronika