POLICIJA ISTRAŽUJE KO SE TUKAO MEĐU SDA-OVCIMA U TUZLANSKOM RESTORANU

Region

Prema informacijama Crne Hronike, u ponedjeljak su se u tuzlanskom restoranu “Royal” potukle dvije struje Stranke demokratske akcije iz Tuzlanskog kantona.

Navodno je deblji kraj izvukao gradonačelnik Živinica Began Muhić, koji ima povredu noge, a prema izvoru CH koji je upoznat sa slučajem, Muhića je tukao Smajo Mandžić.

“Smajo Mandžić laže da nije bio prisutan kada se desio nemili događaj u restoranu Royal u Tuzli. Istina je da je vrijeđao i psovao novoizbranom predsjedniku gradskog odbora SDA Srebrenik Edinu Vikalu i kada je gradonačelnik Živnica Began Muhić ustao u odbranu Vikala, Mandžić ga je snažno udario pesnicom, oborio na tlo a zatim tri, četiri puta udario nogom”, kaže izvor za Crnu Hroniku.

MUP TK je danas potvrdio da su započeli istragu o ovom incidentu.

“Obzirom na informacije koje su objavljenje u određenim medijima, a u vezi događaja od 22.1.2024.godine u Tuzli, Uprava policije MUP TK-a obavještava javnost da Policijska uprava Tuzla, u skladu sa svojim nadležnostima poduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti u vezi istog, te će više informacija biti saopšteno nakon završetka aktivnosti koje su u toku”, saopćeno je iz policije.

crna hronika