AMINA DEMANTOVALA SAMIRA: “ON JE IZJAVIO DA JE NJEGOV RASAN PAS BITNIJI OD ŽIVOTA OBIČNE LUTALICE”

Region

Nakon što je sa javnosti podijelio svoj ustranu priče Samir Kermo, redakciji portala Crna-Hronika javili su se članovi organizacije za zaštitu životinja “Panter” kako bi demantovali mladog stočara.

Svi oni koji me poznaju, znaju da uzgajam i volim životinje te da će mi uvijek biti vrijedniji život mene, moga dijeteta i moje porodice od bilo koje životinje.” – ističe Samir.

“Obratio sam se nekoj organizaciji, tj. Mirjani Karzagić. Zamolio da uklonu pse iz mog dvorišta. Nakon čega sam izjavio da ukoliko oni neće to da urade, da ću ja naći načina da ih uklonem.” – izjavio je Samir Kermo a njegovu priču možete pročitati u nastavku.

Međutim organizacija Panter tvrdi drugačije kao i njena članica Amina Rizvanović za portal Crna-Hronika.

“Ja Amina Rizvanović demantujem ove navode od gospodina a prava istina je da je taj gospodin kontaktirao M.K. i prijetio kako će likvidirati pse i kako će bebe koje su tek rođeni odvesti u šumu i ostaviti tu da umiru od gladi i hladnoće.

Ja sam poruke proslijedila našoj najjačoj organizaciji i najsnažnijom zato što mi savjest nije dala da šutim i ne uradim ništa povodom njegovih užasnih i zastrašujućih prijetnji..

U prilogu ću da Vam pošaljem dokaze o svim njegovim prijetnjama. Kada sam ga kontaktirala iz razloga da se mirnim putem riješi sve i da ga zamolim da se njegov vlasnički šarplaninac steriliše da ne bi dolazilo do još gorih situacija i ponovnog razmnožavanja štenaca koji ostaju na milost ili nemilost dok su u njegovom posjedovanju.

On je izjavio da je njegov rasan pas bitniji od života obične lutalice. želim i još da dodam da me uznemirava njegova rodbina kao i prijatelji uvredama na društvenim mrežama. Želim sve ovo da demantujem jer ja nisam zla osoba i ne želim nikome zlo. Imam svojih 20+ pasa lutalica koje sam spasila.

Ovi navodi da su meni životinje bitnije od djece su apsurdna i nemaju nikakvu osnovu. Ja samo pomažem onima kojima skoro pa niko ne želi pomoći a to kao što svi znamo to je veliki problem napuštenih pasa u BIH.” – izjavila je Amina Rizvanović za portal Crna-Hronika.