Mačak Sergej tri godine “živeo” u lokalnoj prodavnici, ali je morao biti izbačen nakon anonimne dojave

Zanimljivosti

Šefovica u prodavnici Tatiana rekla je Reutersu da je mačak, kojeg su nazvali Sergej, pripadao starijoj ženi, ali je nakon njene smrti ostao bez doma

Mačak Sergej je za manje od dve godine postao slavan zahvaljujući brojnim viralnim videima na društvenim mrežama. Pojavio se u nekoliko reklama i na snimanju kalendara te dobio titulu “radnik godine”.

Više od 6.000 ljudi potpisalo je online peticiju tražeći povratak mačka u prodavnicu u gradu Zelenogradsku, u ruskoj Kalinjingradskoj oblasti. Mačak je poslednje tri godine živeo u prodavnici, pre nego što su mu lokalne zdravstvene vlasti zabranile pristup nakon anonimne pritužbe.

Šefovica u prodavnici Tatiana rekla je Reutersu da je mačak, kojeg su nazvali Sergej, pripadao starijoj ženi, ali je nakon njene smrti ostao bez doma.

“Počeo je da dolazi, a mi smo ga hranili. Kada je zahladnelo, nismo mogli da ga izbacimo. Napravili smo mu radno mesto i postao je naš radnik”, kazala je.

Dodala je da su ga uredno vakcinisali, te očistili od parazita, ali to očigledno nije bilo dovoljno osobi koja je prijavila ovo nadležnima.

Nakon anonimne pritužbe, inspektori su naložili prodavnici da se reši mačke ili će biti novčano kažnjeni. Lokalno stanovništvo je potom odlučilo da pokrene online peticiju da se mačka vrati u prodavnicu.

“Sve što se sada događa je, naravno, samo zahvaljujući svim tim brižnim ljudima”, dodala je Tatiana.