“BATO MOJ… HVALA TI ZA NEZABORAVNO DETINJSTVO” Potresne reči brata Duška koji je poginuo kad je krenuo DA PLIVA ZA ČASNI KRST

Region

Nakon što je Duško Đorđević (32) zvani Moša, iz Velikog Gradišta juče nastradao u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kada je automobil u kom je bio suvozač završio u hladnom Dunavu, njegova porodica i prijatelji su neutešni i potresnim porukama se opraštaju od njega na društvenim mrežama.

Pa da podsetimo, nesreća se dogodila juče ujutru u 8.30 sati u selu Ostrvo, nekoliko kilometara od Velikog Gradišta i to kada je poginuli krenuo da pliva za Časni krst. Sumnja se da je do nesreće došlo kada je vozač navodno, usled neprilagođene brzine ispravio oštru krivinu i iz desne kolovozne trake prešao u levu i završio u reci.

poginuli duško đorđević iz velikog gradišta
POGINULI DUŠKO ĐORĐEVIĆ IZ VELIKOG GRADIŠTAFOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Duškov brat M. S. je objavio potresnu poruku sa njegovom fotografijom i napisao nekoliko tužnih reči.

 Prerano bato moj! Počivaj u miru! Uspomenu na tebe ću zauvek sačuvati u srcu! Hvala na nezaboravnom detinjstvu. J*bem ti sudbinu – napisao je neutešni brat M. S. koji je inače, pre dve godine bio u centru skandala kada je kao profesor u jednoj novosadskoj Osnovnoj školi na svom Instagram profilu objavio svoje učenike koji su podigli tri prsta i napisao “Srpčići moji!”

brat m.s. se oprostio od duška đorđevića
BRAT M.S. SE OPROSTIO OD DUŠKA ĐORĐEVIĆAFOTO: DRUSTVENE MREŽE

Njegov potez tada je izazavo veliki buru kako kod roditelja, tako i celokupne javnosti. Danima se pisalo o njemu i njegovom potezu, pa je tako direktorka pomenute škole suspendovala nastavnika i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak. Tada se oglašavalo i Ministarstvo prosvete.

Od poginulog Duška oprostili se se mnogi prijatelji, a jedan njegov drug je napisao.

– Hvala ti što sam bio deo tvog života! Nikada te neću zaboraviti i čekaj me da popijemo po jednu kao nekada – napisao je ovaj mladić, dok je jedna devojka napisala:

jezive slike nakon udesa, izvlačili džip iz dunava
JEZIVE SLIKE NAKON UDESA, IZVLAČILI DŽIP IZ DUNAVAFOTO: DRUŠTVENE MREŽE, PRINTSKRIN/INSTAGRAM

– Mošu, druže naš… Ne mogu da verujem da te više nema. Počivaj u miru dobri naš Mošo.

Đorđević je, podsetimo, nastradao na licu mesta, a obdukcija koju je naložilo Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu utvrdiće da li je umro prilikom nesreće ili se udavio nakon sletanja u Dunav. Njegov prijatelj koji je bio za volanom džipa BMW tom prilikom je povređen i prevezen je u požarevačku bolnicu.

Istraga je u toku i ona će utvrditi sve detalje ove stravične nesreće.

kurir.rs