UHAPŠENI POLICIJSKI SLUŽBENICI PUŠTENI DA SE BRANE SA SLOBODE

Region

Policijski službenici Igor Ristić i Semir Denić privedeni: Šef ih odmah suspendovao a Sud pustio na slobodu.

U nastavku akcije kodnog naziva “Dama”, a nakon višemjesečnih planskih aktivnosti policije i provodeći daljnje radnje dokazivanja pod nadzorom Tužilaštva, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su dana 17. januara slobode lišili svoja dva policijska službenika zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo “zloupotreba službenog položaja ili ovlasti”.

U sklopu navedenih aktivnosti, a u skladu s naredbom Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, izvršeno je devet pretresa na tri lokacije prilikom čega su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti važni za kazneni postupak.

Istoga dana šef Policije Brčko distrikta BiH je u skladu sa zakonskim ovlaštenjima osumnjičene policijske službenike suspendirao.

Dva policijska službenika koja su uhapšena u policijskoj akciji “DAMA” pušteni su na slobodu. Kako saznajemo putem izvora Tužilaštvo BD BIH je tražilo pritvor od mjesec dana za uhapšene policijske službenike no Osnovni Sud BD BiH je odbio taj prijedlog te su oba policijska službenika puštena na slobodu.