Ništa Ne Može Da Ga Vrati, Bio Je Pupoljak: Tetka Stefana Filića O Kazni Koju Je Dobio Treći Učesnik U Ubistvu

Crna hronika

Treći učesnik ubistva Predrag Stojiljković, koji se tereti za nasilničko ponašanje, danas je oglašen krivim i dobio je kaznu zatvora od dve godine i osam meseci

Stefan Filić ubijen je 2. februara 2020. godine, a Nikola Bojović i Mitar Pandurević u ponovljenom postupku osuđeni su na identične kazne od 18 i 15 godina za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Treći učesnik ubistva Predrag Stojiljković, koji se tereti za nasilničko ponašanje, danas je oglašen krivim i dobio je kaznu zatvora od dve godine i osam meseci.

Stefanova porodica četiri godine čeka da krivce za Stefanovo ubistvo stigne pravda i da budu kažnjeni u skladu sa zakonom.

Na osnovu svih izvedenih dokaza, nedvosmisleno je potvrđena krivica Bojovića i Pandurevića. Sada samo čekamo odluku Apelacionog suda o potvrdi kazne i nadamo se najboljem ishodu. Sto puta sam ponovila, verujemo u nadležne institucije i nadamo se da će krivci biti kažnjeni u skladu sa zakonom i da će konačno ovaj, za nas jako težak, proces da bude privden kraju – kaže za Telegraf.rs Stefanova tetka Javorka.

Kada je u pitanju kazna na koju je danas osuđen Stojiljković pred Osnovnim sudom u Velikoj Plani, gde je 15. januara završen dokazni postupak, porodica je svesna da je izrečena kazna od dve godine i osam meseci zatvora u skladu sa zakonom, ali ipak nije zadovoljna, jer ta kazna nije u srazmeri sa tragičnim posledicama po Stefana.

– Sve vreme smo verovali u institucije i ova kazna predstavlja bar neku satisfakciju za porodicu, s obrzirom na to da su svi učesnici događaja kažnjeni na neki način, svako za svoj deo odgovornosti, te da je pravda barem na neki način zadovoljena. Iako je u pitanju prvostepena presuda, verujemo da će, na osnovu svih izvedenih dokaza tokom postupka, i pored najavljenih žalbi, viša instanca samo da potvrdi ovu sudsku odluku – dodaje.Nijedna izrečena kazna porodici Filić ne može da vrati ono što im je najdragocenije i sveto – sina, koji je od njih nasilno oduzet.

– Nijedna kazna ne može da vrati nedužno ugašenu mladost, pupoljak koji je tek počeo da cveta. Ne, nijedna kazna ne može da nas nauči da se naviknemo na život bez njega. Nikada i neće. Ipak, činjenica da će svako da plati za ono što je učinio, da će da odgovara pred zakonom, imala bi nekakvog smisla, da kako-tako nastavimo sa životom i posvetimo se ovoj deci, a da Stefan nađe svoj mir, koji zaslužuje – zaključuje Javorka.Podsetimo, Stefan je ubijen kada su mladići pijani, bez povoda, napali maloletnika koji je bio u Stefanovom društvu. Kada je pokušao da zaštiti druga, brutalno su ga pretukli. Među pet svedoka kobnog događaja bio je i Stefanov mlaši brat Andrija.

Stefan je 30 sati posle tuče podlegao povredama.

(Telegraf.rs)