U najavi nova poskupljenja u BiH: Cijena za “obično” šišanje ide i do 25 KM!

Region

Poskupljenje muških frizerskih usluga izaziva raspravu na društvenim mrežama. Da li nastaviti plaćati skupa šišanja ili kupiti mašinicu i sam se šišati?

U posljednjim vijestima iz svijeta frizerskih salona, primjetno je poskupljenje muških frizerskih usluga koje je izazvalo raznolike reakcije među klijentima i stručnjacima. Frizerski saloni širom grada najavili su povećanje cijena muških frizura, a razlozi za ovaj korak variraju od rasta troškova materijala do prilagodbe radne snage.

Popularni sarajevski frizerski salon odlučio je podići cijenu svojih usluga na 25 KM i to za “obična” šišanja piše Crna-Hronika.

Neki muški frizeri objašnjavaju da su troškovi opreme, kvalitetnih proizvoda i obuke osoblja porasli, što je rezultiralo potrebom za prilagodbom cijena usluga. Drugi pak tvrde da je to nužnost kako bi se održala kvaliteta i standardi u industriji ljepote.

Reakcije klijenata su podijeljene. Dok su neki spremni prihvatiti poskupljenje u skladu s kvalitetom usluge koju pružaju saloni, drugi izražavaju nezadovoljstvo i traže alternative. Rasprava se proširila na društvenim mrežama, gdje se dijele iskustva i mišljenja o promjenama u cijenama.

Ovaj trenutni razvoj potiče raspravu o financijskoj dostupnosti frizerskih usluga, kvaliteti usluge i potrebama tržišta, a mnogi se nadaju da će ove promjene potaknuti inovacije i poboljšanja u industriji muških frizerskih usluga.

Na Facebook-u se vodi rasprava: “Da li se sam šišati ili plaćati skupa šišanja u frizerskim salonima?”

Loading…