POKRENUTA AKCIJA ZA KUPOVINU STANA MAJCI I NJENOM SINU IZ ZENICE

Crna hronika

Porodici iz Zenice, majci Halimi i sinu Mahdyju, kojoj je stan izgorio u požaru krajem prošle godine i dalje je potrebna pomoć dobrih ljudi.

Nakon što su se krenula prikupljati sredstva za renoviranje pomenutog stana, te što se krenulo u adaptaciju istog, muž Halime je radnike istjerao iz stana i ne dozvoljava da se u istom izvode ikakvi radovi.

“Moj bivši muž i ja smo se razveli u martu 2023, a podjelu bračne imovine (stan) nismo završili jer moj bivši muž smatra da ja nakon 22 godine našeg braka nemam apsolutno nikakva prava i da moje nije ama baš nista. U toku je sudska procedura i to dugo traje i aBd sud će o tome odlučivati. Pošto je po papirima stan na njemu 1/1, jer malo koja žena od nas traži da bude 1/2 i ne razmišlja o razvodu i ružnim ishodima, tako ni ja nisam nikad tražila da bude 1/2. Ovo će se riješiti sudskim putem, samo što to zna trajati i do 3 godine. Uglavnom, bivši muž je zaustavio i otjerao sve dobre ljude koji su bili u stanu i ne dozvoljava da se išta radi i da se pomogne”, napisala je Halima na Facebooku.

Nakon požara, Halima i njezin sin su smješteni u stan gdje su uslovi za život veoma teški. Mahdy je bolestan i za njegovo stanje je potreban siguran dom prilagođen njemu i njegovim potrebama.Povodom toga, Udruženje “Hrabro srce” iz Zenice pokrenulo je apel za kupovinu stana za Halimu i Mahdyja.

“Novac koji bude nedostajao, Halima će podići kredit. Obzirom da Mahdyjevi lijekovi iziskuju ogromne troškove, oko 1000€ mjesečno, zaista bismo voljeli da cifra koju ona bude morala obezbijediti bude minimalna, a nama je cilj skupiti 50.000KM. Srcem i dušom vas molimo da nam olakšate da što prije skupimo ovu cifru s tim da moramo naglasiti da imamo prikupljeno oko 13.000KM”, navode iz UG “Hrabro srce”

izvor:CH