Zbog odluke protiv Trampa: Republikanci prijete da će izbaciti Bajdena sa glasačkih listića

Svijet

Ono što se dogodilo u Koloradu i Mejnu je sramotno i podriva našu republiku, tvrdi Eškroft

Džej Eškroft (Jay Ashcroft), visoki republikanski zvaničnik u Misuriju, rekao je kako će ukloniti američkog predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden) sa glasačkih listića u znak odmazde zbog odluke protiv Donald Tramp (Trump).

Kako je objavio “NBC News”, Tramp ne ispunjava uslove da se nađe na glasačkom listiću u Koloradu i Mejnu jer je učestvovao u pobuni i napadu na Kapitol 6. januara 2021. godine.

– Ono što se dogodilo u Koloradu i Mejnu je sramotno i podriva našu republiku. Iako očekujem da će Vrhovni sud ovo poništiti, ako ne, državni sekretari će se uključiti i osigurati da se novi pravni standard za Donalda Trampa podjednako primjenjuje i na Džoa Bajdena – napisao je Eškroft na društvenoj mreži X.

– Siguran sam 99 posto da će Vrhovni sud to zaustaviti, ali ako ne učine to, haos je pred nama i moramo da ga izbjegnemo – rekao je Eškroft za “NBC News”.

Potom je rekao šta će se dogoditi ako se dozvoli diskvalifikacija Trampa u Koloradu.

– Ako demokratske države kažu da nećemo pustiti ove republikance da se kandiduju, kladite se da ćete vidjeti da se ista stvar dešava i u republikanskim državama. I to nije dobro – kazao je on.

Upitan kako bi diskvalifikovao Bajdena sa glasačkih listića za pobunu, Eškroft je odgovorio “kako je pustio da se invazija na našu zemlju ne zaustavi sa granice”.

dnevniavaz