Napio se, skrivio prometnu, trijeznili ga u postaji, kada je izašao – ni policija nije mogla vjerovati čemu svjedoči…

Region

U subotu 30. prosinca 2023. godine oko 18.30 sati, na županijskoj cesti između mjesta Gornje Mokrice i Nebojan u šumskom predjelu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.

Kako je izvjestila Policijska uprava sisačko-moslavačka, do nesreće je došlo kada je uslijed mimoilaženja automobila njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,87 promila i automobila sisačkih registracija kojim je upravljao 67-godišnjak došlo do kontakta retrovizora.

Zbog počinjenog prekršaja 67-godišnjaku je uručena obavijest o počinjenom prekršaju, dok protiv 40-godišnjeg vozača koji je do otrježnjenja smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje slijedi optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu.

Potom je sljedećeg dana oko 7 sati, u Zagrebačkoj ulici u Petrinji, 40-godišnjak automobilom njemačkih nacionalnih oznaka izazvao prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama za vrijeme kada mu je vozačka dozvola dan prije oduzeta naredbom.

On je po dolasku u raskrižje uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, sletio na zemljanu bankinu kojom se nastavio kretati, potom je skrenuo na kolnik i udario u metalnu zaštitnu ogradu.

U prometnoj nesreći vozač je teže ozlijeđen, dok je troje putnika lakše ozlijeđeno. Zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu te izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.