Glumac iz Lud, zbunjen, normalan danas uzgaja koze. Ima ih već 1800

Zanimljivosti

SRPSKI glumac Branko Janković, mnogim Hrvatima poznat po ulozi Fufe u seriji Lud, zbunjen, normalan, danas se bavi uzgojem koza te proizvodnjom mliječnih proizvoda u svom rodnom selu Gunjaci na zapadu Srbije. Obrt je nazvao – Koza Nostra.

“Mene je bog pogledao što se tiče koza i cijele priče jer se time zapravo nitko ozbiljno nije bavio”, ispričao je nedavno u jednom intervjuu. Počeo je s tek 30 koza, a danas ih ima 1800. “Davao je jednom intervju i rekao – ovdje će biti 5000 koza. I ja stojim sa strane i kažem: ‘Branko, što ti maštaš, znaš li ti što je 5000 koza?’ Ali eto, ove godine ćemo imati 1800. Tako da, što kaže, ostvarit će se”, pojasnila je njegova supruga za srpske medije.

S Brankom na selu živi cijela obitelj – supruga i troje djece.

Mljekara, trgovine…

Uz farmu, glumac ima i mljekaru, asortiman od 20 proizvoda, dvije maloprodajne trgovine u Beogradu, webshop, a planira otvoriti i restoran. Proizvodi čak i kremu za lice s kozjim mlijekom.

“Ubrzan način života, otuđenost od prirode, konzumacija brze i prerađene hrane, sve je to utjecalo na veliki interes i potražnju za prirodnom i zdravom hranom. Nitko se nije ozbiljno bavio uzgojem koza, a još manje potencijalom, kvalitetom i preradom kozjeg mlijeka. Tu su i prirodna bogatstva sela Gunjaci, raznolikost bilja i kvaliteta planinske vode. To omogućuje idealan proizvod. Povezali smo se s velikim brojem malih domaćinstava s kojima odlično surađujemo. Neki od njih su zaposleni u našoj mljekari, a od nekih od njih otkupljujemo mlijeko. To je jedan od načina da se pomogne ljudima koji se bave stočarstvom na ovim prostorima”, ispričao je.

Naravno, uz biznis s kozama, još uvijek se bavi i glumom.