Policija identifikovala nasilnika koji je tukao ženu i prolaznika u centru Sarajeva: Ovo su detalji

Region

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli 36-godišnju ženu i 47-godišnjeg muškarca, kazali su nam iz MUP-a KS

Nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak na kojem se vidi muškarac koji tuče djevojku i drugu mušku osobu u centru Sarajeva, kontaktirali smo MUP Kantona Sarajevo kako bi saznali više informacija o ovom nemilom događaju.

Kako nam je kazala portparolka MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić, policija je identifikovala muškarca inicijala A.L. iz Sarajeva i sada poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

VEZANI TEKST:

Istakla je da djevojka i pretučeni muškarac nisu željeli podnijeti prijavu protiv nasilnika koji ih je tukao.- Dana 24.12.2023. godine, oko 00:25 sati, policijski službenici PS Stari Grad izašli su na intervenciju u ulicu Obala Kulina Bana, a po dojavi građana da se dogodila tuča.zlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli 36-godišnju ženu i 47-godišnjeg muškarca. Žena je imala povrede koje su se ogledale u krvarenju nosa, koje je zadobila usljed fizičkog napada od strane njoj poznatog muškarca.

47-godišnjak je izjavio da je prolaskom navedenom ulicom primijetio predmetni fizički napad, te u pokušaju da ženu zaštiti, od istog muškarca zadobio povredu u predjelu glave.

Oboma je prvu pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, te su oboje odbili transport na KCUS i daljnju liječničku pomoć. Također, oboje su odbili podnijeti prijavu protiv muškarca koji im je nanio povrede.

Policijski službenici su identifikovali da je riječ o muškarcu A.L. iz Sarajeva, te preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na sankcionisanju počinioca i dokumentovanju ovog događaja, kazali su iz MUP-a KS.

 

(oslobodenje)