Policajac Usvojio Devojčicu Koja Je Bila Žrtva Zlostavljanja:

ispovijest

Sprijateljili su se već dok su čekali socijalne radnike, a od tada do momenta kad je počela da ga oslovljava sa “tata” nije prošlo mnogo

Policajcima se često dešava da dobiju teške slučajeve, a to se desilo i poručniku Brajanu Zeku koji je ostao pod utiskom kada je upoznao zlostavljanu devojčicu Kejlu koju nije mogao da izbaci iz glave toliko da je na kraju odlučio da je usvoji i postane njen otac.Kejlu je upoznao 2018. u Kingmanu u Arizoni kada je otišao u rutinsku proveru u njenu kuću da bi utvrdio da je dvogodišnja devojčica žrtva zlostavljanja kojoj je bio potreban novi dom.

– Imala je frakturu lobanje, krvarenje u mozgu i iščašeni lakat. Srce me je bolelo zbog ove devojčice koja je bila prekrivena modricama. Imala je veoma jak duh u sebi – ispričao je Zek kasnije.

Ostavila je utisak na njega iako to nije bio prvi put da je video zlostavljano dete tokom svog posla.– Umrlo mi je 13-mesečno dete. To je bilo teško. To je nešto što ostavlja emocionalne ožiljke i što ponovo proživljavam svaki put kada pričam o tome. Kejla je mogla da bude ta devojčica, ali Bog je imao drugačiji plan – ispričao je on za lokalne medije.

Sprijateljio se sa Kejlom već dok su čekali socijalne radnike, a onda je iznenadio vlasti koje su počele da traže hraniteljsku porodicu za devojčicu.

Zek nije dugo razmišljao da napravi prvi korak i ubrzo je odlučio da ponudi Kejli privremeni dom dok se radilo na nalaženju trajnijeg rešenja.– Rekli su da će proći samo nekoliko nedelja do mesec dana dok ne pronađu smeštaj za nju. Išli smo iz nedelje u nedelju, iz meseca u mesec ne znajući koliko će dugo biti sa nama – kazao je on.

Na kraju je odlučio da njegov dom bude trajno rešenje za nju. Četiri godine nakon što ju je upoznao usvojio je Kejlu.

Kolega policajac i detektiv iz detinjstva Hit Mosbi rekao je da ne može da veruje u velikodušnost svog prijatelja.– Bio sam zadivljen. Nikada nisam čuo da je neko od naših oficira to uradio – rekao je Mosbi.

Ali Zek je znao da je to sudbina.

– Toliko je divna da mi ju je Bog poslao sa razlogom i ja sam veoma zahvalan na tome – rekao je i dodao da se nada da će usvojiti još dece u budućnosti. 24sedam family.rs