Trudna Eldina Ramić I Njeno Šestero Djece Znaju Zaspati Gladni…

Region

Sudbina se poigrala Eldinom Ramić iz tuzlanskog naselja Irac. Trudna Ramić živi u neuvjetnom podrumu jedne kuće, zajedno sa svojih maloljetnih šestero djece, a, kako je rekla za „Avaz“, muž je nju i djecu napustio i ostavio bez ičega. Od svega je najviše boli to što djeci nema šta dati da jedu.

Suprug je samo otišao prije četiri mjeseca. Mi smo ostali da se snalazimo kako znamo. Živimo u ovom podrumu s jednim prozorom. Čim 15 sati otkuca, ništa se ne vidi. Barem da imamo struju, bilo bi lakše. Skoro sam dobila paket s namirnicama. Djeca su tražila da ih skuham, a ja nemam gdje. Vjerujte, teško je – priča Ramić.

Navodi da djeci, upravo zbog toga što nemaju struje, nema mogućnost da kuha pa je uglavnom, kada imaju šta jesti, to hljeb i nešto uz njega što mogu sebi priuštiti te dodaje da često znaju zaspati gladni.

– Više smo gladni nego siti. Svega nam fali, ali, eto, lakše bi bilo da imamo struju jer bih djeci tada mogla skuhati grah, supu, a ovako ništa. Tužno je gledati svoju djecu gladnu, a ne možeš im pomoći. I oni su svjesni situacije pa ne traže mnogo – navodi ova žena.

Kaže da bi rado radila kada bi mogla, ali ne može ni od djece ni zbog toga što je u drugom stanju, ali ponekad ode pa očisti nekom kuću.

– Ponekad me neko zovne da očistim kuću, a imamo i dječiji doplatak pa od toga odem i kupim namirnica da djeca mogu jesti. Teško je, imam šestero djece. Najstarija kćerka ide u školu. Nekad imam da joj dam za užinu, nekad nemam, a tu su i školski pribor, odjeća i obuća. Nadam se da će nam neko pomoći da prebrodimo ovaj teški period – priča Ramić.

Svi koji žele pomoći ovoj majci šestero djece, mogu je kontaktirati na broj 061 933 785. Avaz.ba